İlahiyat Akademi Dergisi Makale Çağrısı

goc ve din lnd thumb İlahiyat Akademi Dergisi Makale Çağrısı

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergimiz “İlahiyat Akademi”, uluslararası, hakemli, akademik, süreli ve matbu olarak Haziran ve Aralık aylarında yılda iki kez yayımlanan konulu bir dergidir. 2015 Haziran ayında yayın hayatına başlayan dergimiz, 2 yılını doldurmuş olup alan indekslerinde taranmakta olup önümüzdeki yıl itibariyle akademik teşvik yönetmeliğinin “dergi” kapsamına girecektir. İlahiyat Akademi Dergisi’nin 2017 Aralık sayısı için "İslamofobi" konusu ve bu çerçevede aşağıdaki konu başlıkları dergi yönetimi tarafından belirlenmiştir. Yazıları ile dergimize katkı sağlamak isteyen akademik camianın siz değerli üyelerine duyurulur. İlginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yrd. Doç. Dr. Erol ERKAN

İlahiyat Akademi Dergisi

“İslamofobi” Sayısı Editörü

Konular:

A- “İslamofobi” Kavramının Teorik (Felsefi) Tartışması

B- İslamofobi’nin Kökenleri

a. Sömürü/Savaş/Şiddet/İşgal ve İslam Dünyası

b. İslamofobi endüstrisi

4. Yazılı-Görsel Medya ve İslamofobi (Nefretin Kışkırtılması)

5. Sosyal Medya ve İslamofobi (Nefretin Kışkırtılması)

6- Dini Temelleri

a. Gayr-i Müslimlerle İlişki

I. Tarihsel boyut

II. Fıkhi/Hukuki boyut

b. (Nefret söylem ve eyleminde suiistimal edilen) İslami Referanslar ve İslamofobi

I. Kur’anî boyut

II. Hz. Peygamber’in söz ve uygulamaları

III. İslami (kâfir, münafık, tağut vs.) kavramların İslamofobi açısından teolojik değerlendirmesi

7. İslamofobi’nin Psikolojik Temelleri

C- İslamofobi’nin Yansımaları (Sosyolojik-Psikolojik Araştırmalar)

Not: Makaleler hakemlere gönderileceğinden ve dergi basım tarihinin aksamaması için yayınlanması istenilen bilimsel çalışmaların 30 Ekim 2017 tarihine kadar عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته. adresine gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim:

Yrd. Doç. Dr. Erol ERKAN