Fakültemiz öğrencileri HALEP yararına kermes düzenledi

ilahiyat kermesGaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından geliri Halep’e gönderilmek üzere kermes düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Metin BEDİR'in de ziyaret ettiği kermese üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhyettin İğde, Halep’te çok ciddi bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, bu insanlık dramına dikkatleri çekmek amacıyla GAÜN İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle kermes düzenlediklerini söyledi.

Gerek İslam dünyasının gerekse batı dünyasının Suriye’deki katliama bir taraftan sessiz kaldığını aktaran Yrd. Doç. Dr. İğde, “Sessiz kalmakla da yetinmeyip açıkça buradaki dramı körükleyecek adımlar atıyorlar. Günümüzde Suriye uluslararası bir güç arenasına döndü.  Suriye’de bir mezhep savaşı varmış gibi gösteriliyor. Görünürde mezhep savaşı var ancak tarihte mezhep savaşı gibi görünen tüm çatışmaların kaynağının siyasi olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bugün Suriye’de olan da budur” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. İğde, “Bu tür etkinliklerle Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Müslümanların ve genel anlamda tüm insanların Halep’teki bu kaosa, drama sessiz kalmamasını istiyoruz” dedi.

kermes 2

kermes halep genel