Diyanet İşleri Başkanı'ndan Fakültemize Ziyaret

gormez110 Mart 2017 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki heyet,  Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı'na bu ziyaretinde üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Ali Gür, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Savaş Gürsoy, rektör danışmanları, il müftüsü Sayın Ahmet Çelik ve Saraybosna müftüsü eşlik etti.

Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir'i makamında ziyaret ettikten sonra öğretim üyesi ve öğrencilerimizle biraraya gelen Görmez, Türkiye'de eğitim vermekte olan ve sayıları yüzü aşan ilahiyat fakültelerinin üstlendiği misyonun önemine temas etti. Tarih boyunca İslami ilimlerin merkezi konumunda olmuş bir çok ülkenin günümüzde yaşadığı problemler dikkate alındığında Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinin öneminin daha iyi anlaşılacağını belirtti. Ayrıca yüzü aşkın ülkeden öğrencisi bulunan Gaziantep Üniversitesi'nin bu alanda öne çıkmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin durumunu yakından takip ettiğini belirten Görmez'e, fakültemiz dekan vekili Prof. Dr. Şehmus Demir tarafından bakır işlemeli şamdan hediye edildi.

gormez1

gormez7gormez2