Konferans: Sünnet Perspektifinden Kadının Konumu ve Onuru

kagem huriye marti15 Aralık 2016 Perşembe günü saat 14:30’da, fakültemiz konferans salonunda Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Huriye MARTI tarafından,“Sünnet Perspektifinden Kadının Konumu ve Onuru” konulu bir konferans düzenlenecektir.

Tüm halkımız davetlidir.

Tarih: 15 Aralık 2016

Yer: Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu

Doç. Dr. Huriye Martı Kimdir?

huriye marti1974’te Ankara’da dünyaya geldi. Konya İmam-Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede “Rasûlullah’ın Hanımları Konu Alan Rivayetlerinin Değerlendirmesi-Kadın Konulu Uydurma Rivayetler-” başlıklı tezi ile 1998 yılında yüksek lisansını, “Birgili Mehmed Efendi’nin Hadisçiliği ve et-Tarîkatü’l-Muhammediyye (Tahkik ve Tahlil)” konulu tezi ile 2005 yılında doktorasını tamamladı. 1999-2000 yılları arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da Şuayb el-Arnaûd’un tahkik ve tahric merkezinde çalışmalara katılarak eğitim aldı. 2011 yılında Yardımcı Doçent oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Konulu Hadis Projesi kapsamında aktif koordinasyon görevi üstlendi. Sünnet perspektifinden kadın, aile, ahlâk ve değer temalı makale, konferans ve tebliğlere imza attı. “Birgivî Mehmed Efendi, Hayatı, Eserleri ve Fikir Dünyası”, “Osmanlı’da Bir Dâru’l-Hadîs Şeyhi: Birgivî Mehmed Efendi”, “et-Tarîkatü’l-Muhammediyye -Muhteva Analizi, Kaynakları ve Kaynaklık Değeri”, “Gülâbâdî ve Maâni'l-Ahbâr'dan Tasavvufî Hadis Şerhleri”, “Hadis Usulünün Öncesi ve Ötesi”,  “Hadisler Ekseninde Diyalojik Çevre Ahlâkı” isimli kitapları yayınlandı. Huriye Martı, 16 yıldır S. Ü. İlahiyat Fakültesi Hadis Bilim Dalı’nda görev yapmakta olup, evli ve 3 çocuk annesidir. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

kagem huriye marti