Neden Gaziantep İlahiyat?

ilahiyat-binaTarih, turizm ve endüstri şehri aynı zamanda bir dünya kenti olan Gaziantep’te Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesinin gözde fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesi, nitelikli ve seçkin akademik kadrosuyla üç yılı geride bırakarak eğitim-öğretime devam ediyor.

Sanko Holding tarafından yapılan bilişim teknolojileriyle donanımlı, toplantı ve konferans salonlarını haiz, 10.000 kitaplık zengin kütüphanesiyle, ferah, geniş mescidi ve modern derslikli yeni binasında siz değerli öğrencilerimizi beklemektedir.

Ayrıca fakültemizin içinde bulunduğu kampüste yaşam, oldukça renklidir. Eğitim öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan kampüs, öğrenciye yüzme dâhil birçok sportif imkan sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin ücretsiz olarak kullanabildiği bisikletlerle ulaşım, kampus içinde son derece rahattır. Üniversiteye veya üniversiteden şehrin herhangi bir kesimine ulaşımda öğrencilerimiz herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Gaziantep'in hemen hemen her semtinden üniversiteye dolmuş, belediye otobüsü ve halk otobüsü seferleri vardır. Ayrıca bu hatlarda fazla bir yoğunluk yaşanmamakta ve ~10 dakika içerisinde şehir merkezi'ne ulaşmak mümkündür.

2011 yılında öğrenci kabul eden ve kuruluşu üzerinden üç yıl geçmiş olan fakültemizde doktora, yüksek lisans ve lisans programları mevcuttur. 4 yıllık fakülte lisans programında I. ve II. öğretim uygulanmaktadır. Halen 450 yerli öğrenci ve bunun yanında 27 farklı ülkeden 50 öğrenciyle eğitim öğretim devam etmektedir.

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 16. sırada olan fakültemiz, bu başarı sıralamasıyla uzun süredir eğitim veren eski fakültelerin seviyesine ulaştığını kanıtlamıştır.

İlahiyat fakültelerinin tamamında var olan hazırlık sınıfı fakültemizde de vardır. Hazırlık sınıfında yerli ve yabancı güçlü bir eğitim kadrosuyla iddialı bir Arapça öğretimi yapılmaktadır.

Bizi tercihiniz sizi de sevindirir.

Üniversitemiz hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Gaziantep İlahiyat Fakültesi