Çağdaş İslam Dünyası, Problemler ve Çözüm Yolları

hayri kirbasoglu1Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hayri KIRBAŞOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı “Çağdaş İslam Dünyası  Problemler ve Çözüm Yolları” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Kırbaşoğlu, tarih boyunca beş kıtaya yayılmış İslam medeniyetinin enginliğine, sadece “Selamün aleyküm-aleyküm selam” diyerek bugün Mağrib’den (Fas) Endonezya’ya kadar bir kişinin yolculuk edebileceği metaforuyla işaret etti. Ancak bugün İslam dünyasının, aynı takvim yılını paylaştığı Batı medeniyetinden zihniyet olarak 200 yıl geride kaldığına dikkat çekti. Bilim sahasında, İslam ülkelerinin bir yılda ürettiği bilgiyi Batı’nın bir ayda ürettiğini vurguladı. Benzer şekilde İslam dünyasındaki dini kurumların ve dini düşüncenin de ufuk açıcı bir vizyondan yoksun olduğunu belirtti.

Konferansa il müftüsü Ahmet ÇELİK, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR, Oğuzeli Eski Belediye Başkanı Bekir ÖZTEKİN yanında üniversitemiz öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

hayri kirbasoglu2

hayri kirbasoglu4