Sınavda uyulması gereken kurallar

sinavtakvSınavda Uyulması Gereken Kurallar: Öğrencilerimizin sınavda uyulması gereken aşağıdaki kurallara riayet etmeleri rica olunur.

(Bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.)

..

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Öğrencilerin öğrenci kimliklerini sınav boyunca sıranın üzerinde bulundurması gerekmektedir. Kimliği yanında olmayan öğrenci sınava alınmayacaktır.
  2. Sınav esnasında öğrencilerin cep telefonları kapalı vaziyette bulundurulacak ve sıranın üzerinde yer almayacaktır.
  3. Gözetmenler sınav başlamadan önce ve sınav boyunca gerekli gördüklerinde yer değişikliği yapabileceklerdir. Sınav boyunca gözetmenlerin her türlü uyarısı dikkate alınmalıdır.
  4. Sınav esnasında kopya çeken kişiler hakkında Yönetmeliğin 7. Maddesinin e bendine göreYükseköğretim kurumundan bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verilmesi yönünde; kopya çekmeye kalkışanlar hakkında ilgili yönetmeliğin 5. Maddesinin d bendine göre kınama cezası verilmesi yönünde yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca gerektiği durumlarda ilgili yönetmeliğin 8. Maddesinin d bendinde belirtilen “sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek” hükmü gereği yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl uzaklaştırma cezasıverilmesi yönünde yasal işlem yapılacaktır. İlgili yönetmeliğe üniversitemiz web sitesinden ulaşmak mümkündür.
  5. Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz.

DEKANLIK

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1.      Öğrencilerin öğrenci kimliklerini sınav boyunca sıranın üzerinde bulundurması gerekmektedir. Kimliği yanında olmayan öğrenci sınava alınmayacaktır.

2.      Sınav esnasında öğrencilerin cep telefonları kapalı vaziyette bulundurulacak ve sıranın üzerinde yer almayacaktır.

3.      Gözetmenler sınav başlamadan önce ve sınav boyunca gerekli gördüklerinde yer değişikliği yapabileceklerdir. Sınav boyunca gözetmenlerin her türlü uyarısı dikkate alınmalıdır.

4.      Sınav esnasında kopya çeken kişiler hakkında Yönetmeliğin 7. Maddesinin e bendine göreYükseköğretim kurumundan bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verilmesi yönünde; kopya çekmeye kalkışanlar hakkında ilgili yönetmeliğin 5. Maddesinin d bendine göre kınama cezası verilmesi yönünde yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca gerektiği durumlarda ilgili yönetmeliğin 8. Maddesinin d bendinde belirtilen “sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek” hükmü gereği yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl uzaklaştırma cezasıverilmesi yönünde yasal işlem yapılacaktır. İlgili yönetmeliğe üniversitemiz web sitesinden ulaşmak mümkündür.

Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz.

DEKANLIK

Normal 0 21 false false false TR X-NONE AR-SA