“Arapça Öğretim Teknikleri” Konulu Seminer

Screen Shot 2017 08 28 at 12.43.47Türkiye’nin en büyük dil kurslarından olan Akdemistanbul eğitim kurumları ile Fakültemiz arasında yapılan bir protokol çerçevesinde 21-25 Ağustos tarihleri arasında fakültemizde....

Türkiye’nin en büyük dil kurslarından olan Akdemistanbul eğitim kurumları ile Fakültemiz arasında yapılan bir protokol çerçevesinde 21-25 Ağustos tarihleri arasında fakültemizde “Arapça Öğretim Teknikleri” konulu bir seminer düzenlendi. Söz konusu seminere ülkemizin farklı üniversitelerinden öğretim elemanları katıldı.

Dil kursunun deneyimli hocaları, Gaziantep üniversitesinin, özellikle de ilahiyat fakültesinin Arapça hazırlık sınıflarında, yine tamamın Arap öğrencilerden oluştuğu ve müfredatının da yüzde yüz Arapça olduğu lisans dersliklerinde Arapça öğretimine yönelik gösterdikleri özveri, gayret ve başarıları yakından takip ettiklerini, bu durumun “Arapçanın öğretilmesinin yöntemleri” ne dair Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdikleri seminer yerinin Gaziantep Üniversitesi İlahiyat fakültesi olarak belirlenmesinde etkili olduğunu ifade ettiler. Ayrıca seminere duyulan yoğun ilgi ve katılımların kendilerini memnun ettiğini ve bu seminerlerin diğer illere de yayılarak devam etmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu sözlerine eklediler.

Alanında uzman hocaların, Arapça Öğretim Teknikleri ile ilgili teorik ve uygulamalı olarak tecrübelerini ve birikimlerini aktarmış olduğu bu seminerde, öğretimin “yüzde yüz Arapça” olarak tercih edilmesinin ve ders ortamında daha çok öğrencinin aktif rol oynadığı “Öğrenci Merkezli Eğitim Uygulama Modeli” nin benimsenmesinin gerekliliğine vurguda bulundular. Yine öğretim tekniklerinde önemli ilkelerden olan, “Basitten karmaşığa, somuttan soyuta doğru öğretme, Görsel ve işitsel araçları kullanma” gibi yöntemlerin özellikle yabancı dil öğretiminde kullanılmasının, öğrencinin başarısın arttırmada, onu hedefine ulaştırmada çok önemli faktörler olduğunun altınını çizdiler.

20170824 105713

20170824 105730