• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

https://habermerkezi.gantep.edu.tr/wp-content/uploads/2023/10/D%C3%BCnyaca-%C3%9Cnl%C3%BC-Seslerden-%C4%B0lahi-Esintiler-web.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve İlahiyat Fakültemiz himayesinde (GAÜN) İletişim Topluluğumuz tarafından hazırlanan ”Dünyaca Ünlü Seslerden İlahi Esintiler” adlı ilahi dinletisi, GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Dünya geneli Kur’an okuma yarışmalarında dereceler almış seslerin davet edildiği ilahi dinleti, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1’incisi Mehmet Bilir’in Kur’an tilavetiyle başladı. Programda,  Ezanı Güzel Okuma Dünya 1’incisi Muhsin Kara ile Ezanı Güzel Okuma Türkiye 1’incisi Mustafa Alphayta yer aldı. Dinletide, Kur’an-ı Kerim, ilahi, kasideler ve ezan okundu.

Pandemi ve depremden sonrasında, yeni eğitim-öğretim yılına güzel başlamak amacıyla bu programı düzenlediklerini ifade eden GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, programın düzenlenmesine maddi manevi katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına, GAÜN Rektörlüğüne, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına ve GAÜN İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın önemine işaret eden GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasırcı, “Kur’an-ı Kerim içerik olarak gökyüzünün yıldızlarla süslendiğinden, insanın en güzel şekilde yaratıldığından, güzel amelden bahseder. Bununla birlikte Kur’an’ı Kerim’i güzel okumak da önemlidir. Peygamberimiz (s.a.s.) ‘Kur’an’ı sesinizle güzelleştiriniz’ der. En güzel isimler Allah’ın isimleridir, en çok sevilen Allah ve onun güzel Resulüdür. En güzel sözler ve metinler Kur’an’dadır” diye konuştu.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın dua yaptığı program, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın programa katılanlara plaket takdimleriyle son buldu.

https://www.youtube.com/watch?v=ejjLKvsbq_E&list=PLKnpI4w_f2ENZ04Z_n5VMQieFUlAuHJL1&t=1s