• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

İlahiyat Fakültemizde 2022 – 2023 akademik yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 233 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet programı, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hüseyin Bayındır tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, günümüzün en büyük problemlerinden birisinin söylem Müslümanlığının ve söylem dindarlığının çok yaygın olması olduğunu söyleyerek, toplumlardaki dinle ilgili kirli bilgileri düzeltmenin kendini iyi yetiştiren ilahiyatçıların görevi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Demir, mezun öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki yaşamlarında daha çok çalışın çağrısında bulundu. Rektör Prof. Dr. Demir, “İlahiyatçı olmak önemli bir değeredir, bu değeri ömrünüz boyunca taşıyacaksınız. Amacımız bilgi obezi yetiştirmek değil, yeni bakış açısı ve yöntem sunarak topluma faydalı bireyler olmanızdır.  Aldığınız eğitimle balık tutmayı öğrendiniz, bundan sonra da kendinizi yetiştirerek daha donanımlı hale getirerek diğer alanlardaki mezunlardan farkınızı ortaya koymanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesinin Türkiye’deki üniversiteler arasında bir marka üniversite olarak önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, mezun öğrencilerin Türkiye’deki güçlü üniversitelerin birinden mezun olmalarının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, eğitim hayatını başarıyla tamamlayan mezun öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Üniversiteler sadece eğitim ve öğretim gibi bir görevi yok, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda görevleri vardır. Üniversiteler bilimi inşa etmek, öğrenci yetiştirmek, insan yetiştirmek noktasında olduğu kadar şehirle, şehrin sanayisiyle bütünleşmek, halkın içinde halkla var olmak gibi hedefleri vardır” şeklinde konuştu.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde öğrencileri yalnız bırakmayan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar konuşmasında okumanın önemine değinerek, mezun öğrencileri tebrik etti. Dr. Hazırlar, “ İlahiyat Fakültesinin mensubu olmaktan hep gurur ve onur duydum. Sizde İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın gurunu ve onurunu hep yaşayacaksınız. İlahiyat Fakültelerinden aldığınız bilginin ne kadar kıymetli olduğunu sahaya çıktığınızda anlayacaksınız. Toplumun tüm kesimlerine Cenab-ı Hakkı’n Rahmet kitabını insanlığa hayat veren o ilkelerini tanıtmak gibi bir sorumluluğunuz olacak. İnsanlığa Rahmet elçisi olarak gönderilen kâinatın efendisini bütün güzellikleriyle tanıtmak gibi bir sorumluluğunuz olacak. En önemlisi bu iki değerin en güzel temsilcisi ve örneği olarak toplumda rol model olmak gibi bir sorumluluğunu olacak” diye konuştu.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı öğrencilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili öğrenciler, derslerin yanında pandemi ve deprem gibi afetlerin getirdiği zorlukları da aşarak eğitim-öğretim sürecinizi başarıyla tamamlamış buluyorsunuz. Bu başarı tebrike şayandır. Bu süreçte anne babalarınız size maddi ve manevi açıdan destek oldular. Sizleri bugünlere getirmek için birçok fedakarlık yaptılar dolayısıyla onlarda her türlü tebrik ve teşekkürü hak etmektedirler. Bundan sonraki hayatınızda, ilahiyatlı öğretmen veya din görevlisi kimliğine sahipsiniz. İlahiyatlı olduğunuzu ve bir temsil makamında bulunduğunuzu unutmayınız.”

İlahiyat Fakültesi dönem birincisi Ebubekir Sıddık Sertdüşer de “GAÜN İlahiyat Fakültesi din alanında bilimsel standartlara ve akademik ölçütlere uygun hareket eden, donanımlı akademisyen ve öğrenciler, kaliteli kadrosuyla çağın dini, toplumsal ve ahlaki ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten, ürettiği bilgi ve değerleri ulusal ve uluslararası düzeyde doğru ve etkin bir biçimde aktaran bir kurumdur” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında İlahiyat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden program kep atmayla son buldu.