• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

SİYONİZMİN TARİHSEL ARKA PLANI

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Siyonizmin Tarihsel Arka Planı’ konulu konferans düzenlendi.

 

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Dr. Muhammet Mahmutoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

 

Gazze’de gerçekleşen insanlık dramının her geçen gün daha da derinleştiğini belirten Dr. Muhammet Mahmutoğlu, “Gazze’de olup bitenler sadece Müslümanları değil vicdanlı ve ‘Ben medeniyetim, medeniyim’ diyen herkesi ilgilendiriyor. Çünkü günümüzde olup bitenler küçük bir bölgeyi değil, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu konuda herkes hassas ve duyarlı olmalı” dedi.

 

Günümüzde kendini medeni olarak önde hasseden batı toplumlarının İsrail-Filistin meselesinde gereğini yapmadıklarını vurgulayan Dr. Mahmutoğlu, “Medeniyetin insanın ruhunu incelttiğine, narinleştirdiğine inanıyorum. Maalesef Filistin meselesine karşı Batı’da bunu tam olarak göremedik. Batı’nın medeniyet olarak kendini bir adım önde hissettiğinin farkındayız, bu olaya biraz daha insancıl, hassas ve ince ruhlu baksaydılar böyle olmazdı ve ne yazık ki tam tersini yaptılar” diye belirtti.

 

Siyonizm’in tarihsel arka planında yatan hususları; Ahit, Arz-ı Mev’ud, Seçilmişlik ve Mesihlik başlıklarıyla ele alan Dr. Mahmutoğlu, “Tevrat, Yahudilikte ahlaki prensipleri, tarihi anlatıları, tapınma uygulamalarını ve Tanrı’nın Yahudi halkıyla yaptığı antlaşmayı içerir. Bu metinler, Yahudi geleneğindeki değerleri ve inançları açıklar. Ama görüyoruz ki günümüzde İsrail bu değerlerin hiçbirine riayet etmemektedir” diye konuştu.