• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

Türkiye’nin Kalkınmasının Önündeki Engeller: Darbeler (15 Temmuz Darbe Girişimi) Konferansı Fakültemizde Düzenlendi

 

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında “Türkiye’nin Kalkınmasının Önündeki Engeller: Darbeler” adlı konferansta konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ülke ekonomisinin üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Adil Öztekin tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı ve Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar tarafından şehitlerimiz için edilen dua ve “15 Temmuz Belgeseli” gösteriminden sonra Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından “Türkiye’nin Kalkınmasının Önündeki Engeller: Darbeler” adlı konferansı verildi.

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın konuşmasında darbelerin ekonomi üzerindeki etkisine değinerek, askeri darbe ve müdahalelerin ülke ekonomik performansı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını vurguladı. Dayanışma içeresinde olan toplumlarda darbe olma ihtimalinin daha az olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özaydın, gençlere seslenerek bütün darbelere karşı durma çağrısında bulundu.

FETÖ terör örgütü 15 Temmuz Darbe girişimiyle, ülkenin kamu kurum, kuruluşlarını ve ekonomisini çökermek amacında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özaydın, “Darbelerin ekonomi üzerinde olumsuz etkileri vardır, dörtte bir oranında gayri safi milli hasılayı küçültüyor. Yatığımız bir çalışma neticesinde darbelerin ortalama yüzde 26 etkilediğini gördük. Bu darbe girişiminin ekonomiye maliyeti konusunda 350 milyar dolarlık bir rakamdan bahsedilmektedir. Ancak bu bahsettiklerimiz maddi maliyetlerdir. Sosyal, siyasal ve kültürel açıdan ülkeyi geriye götürmüştür. Başka bir ifadeyle Türkiye’nin kalkınmış ülkeler arasında yer almasını geciktirmiştir. Siyasal iktidarın Cumhuriyetin 100. yılında koymuş olduğu hedeflere ulaşmasına mani olmuştur. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz ve benzeri kalkışmalardan muhafaza buyursun” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

 

PROGRAM AKIŞI Sunucu (Dr.Öğr.Üyesi İsmail YILMAZ)

  • Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • Kur’an-ı Kerim Tilaveti (Dr. Öğr. Üyesi Adil ÖZTEKİN)
  • Dua (Prof. Dr. Mahmut ÇINAR)
  • 15 Temmuz Belgeseli

KONFERANS

  • Konuşmacı: Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN (Gaziantep Üniversitesi Rektörü)
  • Konu: Türkiye’nin Kalkınmasının Önündeki Engeller: Darbeler (15 Temmuz Darbe Girişimi) Konferans 

Saat: 14.30

Yer: İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu