• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

GAÜN’DE DÜNDEN BUGÜNE İSLAM ÜMMETİNİN DURUMU KONFERANSI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN)  Bir Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ve konuşmacılığını Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın yaptığı ‘Dünden Bugüne İslam Ümmetinin Durumu’ konferansı düzenlendi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın ülkemizde İslam tarihi alanında duayen olduğunun altını çizerek,  “Hocamız birçok üniversitenin ilahiyat fakültesinde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Yazdığı kitaplardan sadece ilahiyat fakültesi hocaları ve öğrencileri değil, İslam’ı öğrenmek isteyen herkes istifade etmiştir. Onun bilgisinden faydalanmak amacıyla üniversitemize davet ettik, kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konferansta geçmişten günümüze İslam ümmetinin durumunu değerlendiren Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Bugünlerimiz çok sıkıntılı günler, Müslümanların doğru hareket etmesi gerek, nasıl doğru hareket edecekler, bunun yolunu Allah bizim için çizmiştir. Allah, ‘Sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı ümit eden ve Allah’ı çok zikreden kimseler için Allah Resulü’nde güzel örnek vardır’ ayetinde bunu görüyoruz. Müslümanlar günümüzde Peygamberimizi örnek alsalardı bugün Filistin’de yaşananlar olmazdı” diye konuştu.

Müslümanların çözüm reçetesinin Kur’an ve sünnet olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sırma, “Ümmetin yeniden bir araya gelebilmesi için Kur’an ve sünnete ihtiyacımız var. Müslüman devletler olarak hepimiz birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Konferansta İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliama da değinen Prof. Dr. Sırma, “Müslüman devletler olarak İsrail’i kınamadan öteye geçmeliyiz. Hiç olmazsa İsrail ürünlerini almayalım, bu kadarını yapabiliriz” dedi.

Konferans sonunda GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya günün anısına plaket takdim etti.

Konferansın Videsosunu İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız...

Konferansın Videsosunu İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız...