• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt tarafından Kudüs Söyleşisi düzenlendi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt Kudüs ziyaretleri sonrasındaki gözlemlerini öğrencilerle paylaştı.

Kudüs bilincini hakiki bir şekilde aşılamanın çok önemli olduğunu belirten Amine Sena Aslan, zalimin zulmünü anlatmanın ve bilinçli bir nesil uğruna yola devam etmenin Müslüman herkesin yapması gereken vazifelerden olduğunu söyledi. Aslan konuşmasına şöyle devam etti: “Meşakkatli yollardan geçip zulmün hızla arttığı, masum insanların katledildiği beldeyi ziyaretimizin elbette bir mücadelesi olacaktı ve bu mücadelemizi izlenimlerimizi aktararak yapıyoruz. Bilmeyenleri bilinçlendirip dini değerlerimizi tekrar şahlandırma derdinde ve davasındayız. Allah izin verdiği sürece her daim bu böyle olacak.”

Kudüs ziyareti sonrası duygularını paylaşan Dilek Kurt ise, Kudüs’e gidip geldikten sonra gözlerim ile görmenin, kalbim ile hissetmenin bir mutluluğu vardı. Bu mutluluğun bir şahitliği ve sorumluluğu da vardı. Kudüs’ten döner dönmez artık orayı anlatmak ve hiç unutturmamak benim için bir farzı kifaye oldu. Biliyorum ki bu Hak olan Kudüs davası elbet birilerinin omzunda taşınacak. Önemli olan kimin omzunda taşındığı. Bu davanın bir neferi olmak için bildiklerimi ve şahit olduklarımı anlatıyorum.” dedi.