• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

Üniversitemiz Kültür ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan "Bilgi ve Değerler Topluluğu" isimli Öğrenci Topluluğumuz tarafından Hz. Peygamber'in doğum yıldönümü münasebetiyle ''Hz. Peygamber'in Örnekliği'' konulu bir Konferans düzenlendi. Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Recep ASLAN'ın konuşmacı olduğu Konferans, Fakültemiz Konferans Salonunda 30.04.2024 tarihi, saat 13.30'da akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan tarafından Hz. Peygamber’in Örnekliği Konferansı verildi.

GAÜN Bilgi ve Değerler Topluluğu öğrencilerinin İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda hazırladığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aksoy, programın Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımak ve sevmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

 

Konuşmasında Hz. Peygamber’in örnekliğini günümüzün nesline, kuşaklarına aktarmamız gerektiğini belirten İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan “Gençlerimizin, öğrencilerimizin iyi bir Kur’an tarihi ve Siyer bilgisi okumaları gerekiyor. Bu anlamda da Resulullah’ın örnekliğinde nasıl bir aile reisi, devlet lideri olduğunu tüm yönleriyle yeni kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Kur’an- Kerimde de Allah O’nu alemlere rahmet olarak gönderdiğini söylüyor. Resulullah’ın hem rahmet boyutu hem de insanlığa getirdiği Medeniyet Projesi açısından hayatımıza yansıması gerekiyor. Bunu yaparsak Resulullah’ın örnekliğini anlamış oluruz.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Aslan, “Resulullah’ın insan olarak peygamber olarak çok sayıda özeliği var. Bize bıraktığı en önemli miraslardan birisi emanet mirasıdır. Müslümanın güvenilir olması ve o güvenilirliğin hayatımızın her tarafına yansıması gerekir. İkincisi de toplumu bıktırmamak, müjdeleyici olmak lazım. İslam’ın tebliğini anlatırken insanlığa bir uyarıcı aynı zamanda müjdeleyici olarak O’nun hayatını örnek almalıyız.” diye konuştu.