• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerimi güzel okuma becerilerini geliştirmek ve hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmiştir.

Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel okuma yarışması ilk etabı 26 Aralık 2023 Salı günü saat 14:30'da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşmişti. Yarışmada 1. sınıf öğrencilerimizden Ahmet SUCİ birinci olarak bölge seçmelerine katılmaya hak kazanmıştı.

Üniversiteler (İlahiyat / İslami İlimler Fakülteleri) arası KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'nın ikinci etabı Bölge seçmeleri ise 27/02/02024 Salı günü Diyarbakır Dicle Üniversitesinde tertip edilmiş olup Bölge Birinciliğini, 1.Sınıf talebelerimizden Ahmet SUCİ kazanarak birincilik ödülünü Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet KARAKOÇ'tan almış ve Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye Final Yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır.

Yarışmadan Görüntüler...