• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

İLAHİYAT/İSLAMİ İLİMLER ARASI

HAFIZLIK ve KUR’ÂN-I KERÎM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerimi güzel okuma becerilerini geliştirmek ve hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmiştir.

Hafızlık yarışmasının birinci etabı Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 15:00'de Fakülte öğrencilerimiz arasında gerçekleştirildi. Yarışmada 1. Sınıf öğrencilerinden Gufran ALVAN birinci olarak Bölge hafızlık Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel okuma yarışması ise, 26 Aralık 2023 Salı günü saat 14:30'da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Her bir yarışmacının sergilediği güzel performansla adeta Kur’ân-ı Kerîm Ziyafetine dönen yarışmada 1. sınıf öğrencilerinden Ahmet SUCİ birinci olarak bölge seçmelerine katılmaya hak kazandı.