• 0 (342) 369 60 65 Dahili: 3200

14/12/2020 Tarihinde Doç. Dr. Mustafa Ünverdi yönetiminde lisans öğrencileriyle çevirim içi toplantı düzenlenmiştir. Danışman Araştırma Görevlilerinin de katıldığı toplantıda öğrencilere aşağıda belirtilen hususlar aktarılmış ve öğrencilerden online eğitim süreçleriyle ilgili geri dönüt alınmıştır. Toplantıda ele alınan konular ve öğrencilerden gelen istek, soru ve öneriler Fakültemizin Akademik Kurulunda görüşülmek üzere rapor haline getirilmiştir. Toplantıda aşağıda yer alan hususlar vurgulanmıştır:Toplantıda belirtilen hususlar şöyledir:

Sevgili Öğrenciler,

  1. “Ders derste öğrenilir” ilkesinden hareketle lütfen canlı derslere katılınız. Derslerde konuları takip ederek, önceden ilan edilmiş ders programına uygun olarak derslere hazırlıklı geliniz. Ders kayıtları telefondan dinlenemediği için vaktinde girmeye çalışın. (Ders kayıtları sadece bilgisayardan izlenmektedir)
  2. Dönem başında derse devam ile ilgili bir sorununuz varsa bunu mutlaka hocanızla konuşunuz.
  3. Sınav programı, sınavda uyulacak kurallar, sınav saatleri ve sınav uygulaması ile ilgili Fakülte sayfası ve dersin kendi sayfasındaki açıklamaları dikkatle takip ediniz.
  4. Sınavlarda kopyadan uzak durun. Kopya çekmenin bir ahlak sorunu ve kul hakkı olduğunu unutmayınız.
  5. Sınavlara vaktinde katılmaya özen gösteriniz. Sınav anında sistemsel bir sorun yaşadığınızda bunu –ekranın tamamı görünecek şekilde- fotoğrafla kayıt altına alınız veya sınavla ilgili her türlü itirazınızı ve sorununuzu önce dersin hocasına, sorun eğer çözülemiyorsa fakülte idaresine e-posta ile yazın. Lütfen sınavla ilgili sorunları whatsapp ve sms gibi yollarla değil e-posta üzerinden yazınız.
  6. Sınavda esnasında sistemde yeterli bir süre kalan öğrencinin soruları tamamlaması beklenir. Ancak sistemsel bir sorun nedeniyle sınavda okuyamadığınız soruyu alelacele işaretlemeyiniz. İşaretlenen her soru artık okunmuş ve tamamlanmış olduğundan itiraz kabul edilemez.
  7. Öğretim elemanlarının iletişim bilgileri Fakülte sayfamızda mevcuttur. Lütfen bunun dışında whatsapp, sms gibi özel iletişim kanallarını değil GAUZEM mesaj sistemini veya posta ile iletişimi tercih ediniz. Zorunlu hallerde hocanıza whatssap, sms üzerinde mesaj atacaksanız, isim-soyad ve sınıfınızı belirterek nezaket kuralları içinde yazmalısınız. Acil durumlar dışında mesai saatleri dışında mesaj yazmamalısınız. Hocanızla danışmanlık saatlerinde iletişim kurmanız en iyi yöntemdir.
  8. Kur’an dersinde “İlahiyat öğrencisi Kur’an’ı iyi seviyede okumalıdır” düşüncesinden hareketle Fakülte politikamız “Ezber merkezli değil Kıraat Merkezli Kur’an Dersi” şeklindedir.
  9. Sosyal medyada veya size faydalı olmayan işlerde zaman geçirmek yerine derslerinize çalışınız ve okumalarla kendinizi geliştiriniz. Sosyal medyada iseniz, lütfen sosyal medya ahlakına uygun davranınız. Hangi konuda olursa olsun güzel ve olumlu bir dille yazmaya özen gösteriniz. İnsanları tahkir etmekten ve kul hakkına girmekten sakınınız.
  10. Ders kayıt döneminde hangi dersleri seçmeniz gerektiğine dikkat edin, ders kayıtlarını zamanında tamamlayınız.
  11. Ders seçimlerinde “Dönem dışı ders” uygulaması sadece 14. Dönemde olan öğrencilere yönelik uygulanacaktır. Ders seçimlerinde zorunlu haller dışında bir üst sınıfın dersleri haricinde ders seçimine izin verilmeyecektir. Mezun durumda iseniz ders seçiminde titiz davranarak eksik dersiniz olup olmadığını danışmanınızla görüşünüz. Ders kayıt dönemlerinde danışmanlarınızın görüş ve önerilerine dikkat ediniz.
  12. Öğretmenlik uygulaması dersinde Fakülte sayfasını takip edniz. Danışmanınızı ve okulunuzu öğrenerek, ders uygulaması hakkında sorumluluklarınıza dikkat ediniz. Herhang bir mazaretiniz varsa bunu dönem başında yetkililere iletiniz.
  13. Öğrenci sempozyumlarını takip ediniz. Online yapılmakta olan sempozyumlara katılmak isteyen öğrencilerimiz danışman Araştırma görevlisi ile irtibata geçerek danışmanlık talep edebilir.
  14. Fakülte Sayfamızda “Öneri Şikayet linki”ni kullanarak dersler ve sınavlar başta olmak üzere herhangi bir konuda görüş, öneri ve sorunlarınızı Fakülte yönetimine iletebilirsiniz.
  15. Fakülte Sayfamızda Öğrenci Anketini doldurarak Fakültemizde eğitim ve öğretimin iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, sıhhat ve afiyet içinde hepinize başarılar dileriz.

DEKANLIK