Fakültemiz’de 09.06.2021 tarihinde Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa ÜNVERDİ moderatörlüğünde Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Erkan ve Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR tarafından Lisansüstü Eğitim ve “Kariyer Planlanması” semineri gerçekleştirildi. Programda Dr. HAZIRLAR, Diyanet İşleri Başkanlığından görev alma artları ve bu görevlerin nitelikleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine Yaz Kur’an kurslarında fahri öğretici olarak görev alma imkanı sunacaklarını belirtti. Kur’an-ı Kerim dersinde destek almak isteyen öğrenciler için gerekli eğitimlerin sağlanabileceğini ifade eden İl Müftüsü Sn. HAZIRLAR, öğrencilerin sorularuna cevap verdi.

Programda Doç. Dr. Erol ERKAN lisansüstü eğitim hakkında bilgi verdi. Lisansüstü eğitim şartlarını ve keyfiyetini sorularla açıklayan ERKAN alan seçimi, sınav ve İlahiyat alanlarıyla ilgili bilgiler verdi. Ayrıca öğrencilerin bu sürece nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattı ve öğrencileri akademik eğitime ilişkin soruları yanıtlandı.