DİNLERDE MESİH BEKLENTİSİ ve 15 TEMMUZ’UN ORTA ASYA’YA ETKİLERİ KONFERANSI

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Abdimuhammet Mamytov tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ”Dinlerde Mesih Beklentisi ve 15 Temmuz’un Orta Asya’ya Etkileri” konferansı verildi.

Dr. Öğr. Üyesi Abdimuhammet Mamytov konuşmasında, bundan 4 sene önce yaşanmış FETÖ darbe girişiminin Türkiye’yi ve aynı zamanda İslam dünyasını derinden etkilediğini, Allah’ın yardımıyla kötü emellerin başarıya ulaşamadığını belirterek, Türkiye ve halkının dirayetli duruşuyla destan yazıldığını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminin bir bölgeyi hedef almadığını, küçük bir gurubun veya çetenin planı olmadığının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Mamytov, bu olayın bütün İslam âlemini hedef aldığını, kendilerini dünyanın efendileri sayan güçlerin karmaşık, sinsi ve uzun zamandan beri planlamış emel ve çıkarlarının sonucu olduğunu belirtti.

Konferansın Tamamını İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız